Kontakta

keno a vie Bulolo LAG MedTech AB
Trubadurens väg 17
393 59 Kalmar

Novi Pazar black jack spielen kostenlos download Telefon: +46 733 35 35 36
E-post: lars@lagmedtech.se

Spirosport® – Info till Idrottsklubbar

https://diabetesfrees.com/glucovance-review-just-the-truth-about-an-effective-antidiabetic/ Spirosport 
Träningsprogrammet som ökar dina medlemmars lungvolym och är ett spännande komplement i konditionsträningen

Med Spirosport träningskoncept kan med rätt teknik efter några veckors träning öka sin lungvolym med omkring 5-15%.

Teoretiskt ger en ökad lungvolym en större syreupptagning och i praktiska försök har deltagare i programmet fått förbättrade resultat.

Träningsprogrammet som är en kombination av stretchövningar med fyllda lungor och en teknik där luft pressas ner i lungorna s.k. ”packning” utförs varje dag under ett pass på 10-15 minuter. Det är ett bra sätt att starta dagen då rörelserna är baserade på yoga och man blir mjukt uppvärmd.

För att lära programmet, få instruktioner om hur packningen utförs och även registrera resultatet så gör man en mätning av den mängd luft som man maximalt kan andas ut i ett andetag, s.k. vitalkapacitet (VC). Denna test utförs innan träningen påbörjas och sedan vid ett antal tillfällen för att kontrollera resultatet och att packningen utförs på korrekt vis.

Lungpackningen används redan idag för att hjälpa personer med begränsad rörlighet att få bättre lungfunktion och Spirosport programmet är anpassat att kunna användas i t.ex. rullstol.

dating apps i skarpnäck Bhainsdehi Vad krävs för att komma igång med Spirosport lungträning?

För att kunna erbjuda lungträningsprogrammet behövs en spirometer och utbildning av en eller flera instruktörer i träning och packningsteknik. Dessutom får instruktörerna utbildning i hur en korrekt spirometri utförs och grundläggande kunskaper i tolkning av resultatet. Spirometern installeras på en lokal dator och kan även användas fristående men det rekommenderas att testet  utförs med dator inkopplad då utförande och resultat visas direkt på datorskärmen  

Hela utbildningsprogrammet utförs under en heldag på plats och givetvis finns möjligheter till framtida support och service.  
Om ni är en mindre förening och inte vill satsa på egen utrustning så kontakta någon av nedanstående anläggningar som kan erbjuda Spirosportkonceptet.

single menn i fjell cynically Här kommer de anläggningar som har rätt testutrustning och utbildade instruktörer att presenteras: